Stop met DENKEN wat je moet doen!

Stop met DENKEN wat je moet doen!

150 150 Kom uit je patroon!

Heb jij dat ook? Dat je geleefd wordt door de waan van de dag? En je afvraagt hoe dit komt en vooral hoe je dit weer kunt omdraaien? Voor mij kwam de grote ommekeer 5 jaar geleden.

MTV kijken met mijn vrienden

Mijn pubertijd was doorspekt met tussenuren, waarin ik niets hoefde. Naast wat huiswerk en een bijbaan, had ik alle tijd om op de bank te hangen. Keek ik MTV met vrienden en haalde ik de nodige ongein uit. Toch vond ik toen al dat het leven, en met name dat van mij, heel erg ingewikkeld was. Want ik moest nog iets worden, een opleiding, een baan. Meisjes, oh jee, als ze maar niet zien hoe onzeker ik ben. Ik maakte het ingewikkeld door vooral niet te laten zien wat er in mij omging. Niet aan anderen en niet aan mijzelf. Wat heeft mij in godsnaam bezield om mijn leven na mijn pubertijd nog ingewikkelder te maken!?

De grote ommekeer

Nu ben ik 39. Mijn grote ommekeer kwam rond mijn 34ste. In de jaren daarvoor ontwikkelde ik me van speelse kleuter tot een succesvolle carrièretijger.

Ik nam mijzelf, mijn leaseauto en maatpak heel erg serieus. En luisterde totaal niet naar mijn gevoel en naar de boodschappen die mijn lijf mij gaf. Totdat deze tegen mij begon te schreeuwen. Met pijn in mijn donder, 0,0 procent energie en een flink minderwaardigheidscomplex kwam ik in een diepe put terecht die ook wel bekend staat als burn-out.

Tussen mijn pubertijd en mijn 34ste maakte ik mijn leven steeds ingewikkelder, met als gevolg: een fixe studieschuld (ongelukkige keuze), een aantal periodes van bovenmatig alcohol- en drugsgebruik, 2 verbroken relaties, 1 scheiding (met kind), een stukgelopen carrière en een stevige burn-out.

Accepteer jezelf

Ik begon mij af te vragen, waarom ik niet aan dat beeld van maatschappelijk succes kon voldoen. Na enig zelfonderzoek klopte ik aan bij de GGZ en kreeg ik een diagnose, je hebt ADHD. Ik kreeg medicijnen en een cursus. De cursus was er op gericht om mij zo goed mogelijk aan te passen aan onze maatschappij. Zo normaal mogelijk te doen.

De medicijnen hadden zulke nare bijwerkingen, dat ik daar heel gauw weer mee stopte. De cursus daarentegen bracht mij het inzicht dat ik al veel van de aangeboden tips en trucs op eigen kracht had uitgevonden en toepaste in mijn leven. Ik had mij al aangepast aan mijn omgeving en aan de maatschappij. Pas veel later, ontdekte ik dat het aanpassen mij heel ver weg brachten van wie ik ben en wat ik wil doen. En dat is heel anders dan wat ik tot dan toe liet zien.

Het effect

Tot mijn stomme verbazing accepteerde mijn omgeving mij zoals ik ben. Sterker nog, door meer tot mijn kern te komen, ben ik heel veel nieuwe vriendschappen en betekenisvolle relaties aan gegaan. En ben ik gestopt met DENKEN wat ik moest doen en ben ik gaan doen waar mijn hart van overstroomt.

Mooi verhaal en wat heb jij hieraan?

Ik deel mijn verhaal, omdat ik inzichten heb gekregen om in 4 stappen dichter bij mijn kern te komen. En die stappen deel ik met je, omdat ik je wil helpen om jouw leven ook minder ingewikkeld te maken of om jezelf beter te ontwikkelen. In mijn volgende blogs vertel ik over mijn stappen. Hou Facebook, LinkedIn of mijn website in de gaten.